Meny Gå til innhold

Bøker og brosjyrer

Her finner du en fullstendig oversikt over våre bøker og informasjonsmateriell. Du er velkommen til å sende oss en bestilling om du finner noe av interesse!

På vei til voksenlivet - rettigheter

Gratis brosjyre

Pris: Gratis

Rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne er ikke alltid så tilgjengelige og tydelige som vi gjerne skulle ønske. Her får du svar på menneskerettigheter og CRPD, teori og praksis, hvor du kan søke råd og hvordan du kan klage på vedtak du ikke er fornøyd med. Bakerst finner du en oversikt over de mest sentrale lovparagrafene som omhandler bolig og BPA.

Brosjyre om rettigheter.pdf

På vei til voksenlivet - BPA

Gratis brosjyre

Pris: Gratis

For mange med funksjonsnedsettelser er riktig og tilstrekkelig assistanse en forutsetning for å kunne leve aktive og selvstendige liv. Her kan du lese om organisering av brukerstyrt personlig assistanse, søknadsprosess og klageadgang. Du finner også tre inspirerende historier fra virkeligheten.

Brosjyre om BPA.pdf

Å leve med CP - Hva er senfølger?

Gratis brosjyre

Pris: Gratis

Senfølger av cerebral parese (CP) er konsekvenser av å ha levd med CP hele livet. Senfølger er en samlebetegnelse på ulike symptomer og tilstander som rammer mange med CP, ofte tidlig i voksenlivet.

I denne brosjyren kan du høre fire medlemmer fortelle om sitt møte med senfølgene. I tillegg finner du fakta og råd skrevet i samråd med Reidun Jahnsen som er leder i CPOP og fysioterapeut .

Senskader full versjon.pdf

Har barnet ditt CP?

Gratis brosjyre

Pris: Gratis

Foreldre som får vite at barnet deres har CP reagerer forskjellig. Likevel er det mange spørsmål som er felles.

Søk på nettet gjør ikke nødvendigvis situasjonen bedre. Store mengder informasjon kan være overveldende, og det kan være 
vanskelig å sortere bort det som ikke er riktig.

Denne brosjyren er ment som et hjelpemiddel før du går deg vill på nettet! 

CP_vervebrosjyre_barn__9.pdf

Usynlig CP

Gratis brosjyre

Pris: Gratis

Vi ser deg! 

Mange av våre medlemmer har såkalt «lett» eller «usynlig» CP. Det vil si at de har små motoriske utfordringer, men likevel kan trenge mer tid og bruke mer energi enn andre.

I mange situasjoner fremstår du som har «usynlig» CP helt funksjonsfrisk, og omgivelsene forventer det samme av deg som av alle andre. Det kan være ganske så krevende å leve opp til disse forventningene.

Dette er en informasjonsbrosjyre for deg som har «lett» eller «usynlig» CP.

CP_vervebrosjyre_voksne_8.pdf