Meny Gå til innhold

Fylkesavdelingen i Vestland (Hordaland og Sogn og Fjordane) ble stiftet i 1954 og er en av de eldste fylkesavdelingene i Cerebral Parese-foreningen. Fylkesavdelingen har rundt 530 medlemmer.

Fra aktivitetsdag på Flesland med Bergen Aero Klubb (BAK). Foto: GUNNAR VAN DER MEEREN, leder Infoteamet BAK.

Styret består av 12 tillitsvalgte, som møtes en gang i måneden. Styret består av medlemmer som selv har CP og foreldre til barn med CP eller lignende nevrologiske diagnoser. Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss! 

 

Våre tilbud

En viktig oppgave for oss er å formidle kontakt mellom medlemmene gjennom hyggelig sosialt samvær. Vi forsøker også å gi medlemmene våre faglig og praktisk ”påfyll” i form av temakvelder. 

Vi har mange medlemmer og stor aktivitet i vår fylkesavdeling. Noen tilbud har faste møtetider og gjentas året rundt, mens andre er mer årstidsrelatert.

Følg dessuten alltid med på arrangementkalenderen nederst på siden - her finner du en oppdatert oversikt over alt som rører seg av smått og stort i fylkesavdelingen.

Som medlem vil du også motta informasjon via post/e-post i god tid før hvert arrangement.

 

Faste aktiviteter

Svømmetilbud/terapibading
Det finnes ulike svømme- og badetilbud i oppvarmede terapibasseng rundt om i landet.

Vann har helt spesielle egenskaper som kan gi mange med funksjonsnedsettelser både frihet og ferdigheter som de ikke opplever på land.

I tillegg til mestringsfølelse og mulighet til å utøve fysisk aktivitet, kan godt temperert vann virke beroligende og ha en god effekt på kropp og sjel.

Terapibading
• For hvem: Personer med CP i alle aldre (barn må være i følge med foreldre)
• Når: Annen hver tirsdag kl. 18.00–20.00 (i perioden fra januar til mai og fra september til desember)
• Hvor: Terapibassenget på Energisenteret, Haukeland Sykehus, Bergen

 

Ta gjerne kontakt!

Vi i styret er alltid positive til konstruktive innspill. Kom gjerne med forslag til tema for temakvelder og andre aktiviteter. Styret synes det er viktig at fylkesavdelingen engasjerer seg organisasjonspolitisk. Derfor deltar vi i FFO og Kommunale og Fylkeskommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Vi håper å se deg på arrangementene våre! Da kan du treffe andre i tilsvarende livssituasjon som deg selv. Det kan være til stor nytte og hygge.

Inntil vi sees –lykke til med utfordringene som venter!

Leder:

Bente Heggø Olsen

Epost:leder.vestland@cp.no 

Telf: 911 50 011

 

Aktivitetskalender for CPV

En historie om de første 50 år-CPHSF 

 

Furuneset

Vår fylkesavdeling disponerer hytten Furuneset som er en moderne, godt utstyrt hytte tilrettelagt for funksjonshemmede. Våre medlemmer kan søke om å leie Furuneset.

Furuneset ligger på Fagerland i Sveio kommune, cirka 10 mil utenfor Bergen. Hytten er plassert på en idyllisk sjøtomt som er nærmere 10 mål stor.

Hytten har 4 soverom, kjøkken, stue og to bad. I tillegg er det også tre madrasser slik at det er totalt elleve soveplasser. Av spesialutstyr er hytten utstyrt med takheis mellom bad og to av soverommene, personløfter, hev/senkbar stelle/dusjbenk og toalettstol.

Det går bilvei helt fram til hytten med gode parkerings- mulighter og med direkte tilgang til inngangen. Området rundt hytten og helt til kai er asfaltert.

Priser for utleie:

Hel uke fra fredag til fredag: 2000 kr

Helg fra fredag til søndag; 1500 kr

Midtuke: 1500 kr

Hel uke er fra fredag til fredag. Midtuke er fra mandag til fredag.

Søknadsfrist for sommerhalvåret er 1. Mars og for vinterhalvåret fram til mai er 1.November.

Oversikt over utleie Furuneset 2021

Ønsker du å leie i en ledig periode, ta kontakt med Kari Anderssen, email: kari@kanderssen.com

 

Johan Ludwig Mowinckels Stiftelse

Johan Ludwig Mowinckels Stiftelse forvalter midlene etter at Vestlund Habiliteringssenter i Fyllingsdalen i Bergen ble solgt til Hordaland Fylkeskommune. Stiftelsen er en ideell, privat stiftelse, med formål å tilgodese barn, unge og voksne med Cerebral Parese og lignende hjerneskader ved ulike tiltak.

Stiftelsen tildeler midler i forhold til formålsparagrafen

vedtektene, og søkerne kan deles inn i tre grupper:

          1.  Prosjektsøknader/fellestiltak
2. Tiltak for enkeltsøkere
3. Forskning

Søknader behandles normalt én gang i året, og søknadsfristen er 31. mars. Det står imidlertid styret fritt til å vurdere enkeltsøknader også gjennom året, dersom det er ledige midler. Søknader behandles normalt en gang i året, og søknadsfristen er 31. mars. Det står imidlertid styret fritt til å vurdere enkeltsøknader også gjennom året, dersom det er ledige midler.

 

Vedtekter JLMS

Nettside:

Johan Ludwig Mowinckels Stiftelse

 

Arrangementer i Vestland

Kontakt oss

Bente Heggø Olsen

Leder

Katrine Sagstad

Nettansvarlig

Styremedlemmer/vara

Liv Elin Moldekleiv

Styremedlem

Selma Ramic

Styremedlem

Anne Ingebjørg Takvam

Styremedlem

Tor Helge Gundersen

Styremedlem

Lene Urhaug

Styremedlem

Katrine Sagstad

Styremedlem

Birgitte Hjertaas

Varamedlem

Bjørn Greve

Varamedlem

Einar Georg Johannessen

Varamedlem