Hopp til hovedmeny Hopp til innhold

Personvern

Les hvordan vi behandler dine personopplysninger og detaljer om ditt medlemskap i CP-foreningen.

På CP-foreningen sine nettsider holder vi dine personlige data trygge.

Personvernerklæring

Denne personvernerklæring skal forklare hvilke personopplysninger vi innhenter og hvordan vi bruker disse. Målet med denne erklæringen er å være åpen om de data vi samler om deg, og gi deg forståelse om hvordan slike data brukes og deles.

Personvernerklæringen tar utgangspunkt i at Cereberal Parese-foreningen har rollen som behandlingsansvarlig for databehandlingen.

En handling er for eksempel at du kjøper en brosjyre, melder deg på et arrangement, blir fast giver eller melder deg inn i foreningen. Denne informasjonen kan bli lagret i vårt medlemsregister knyttet opp mot din profil.

Behandlingsansvarlig

Foreningens generalsekretær, Eva Buschmann, er på vegne av CP-foreningen behandlingsansvarlig for foreningens behandling av personopplysninger. Behandlingsansvarlig påser også at personopplysningslovens regler om behandling av personopplysninger blir fulgt.

Personopplysninger vi lagrer

Dersom du er medlem vil personopplysninger om deg lagres etter samtykke i vårt medlemsregister. Hvilken type personsensitiv informasjon vi registrerer varierer etter din aktivitet og ditt samtykke.

Eksempler på hva vi lagrer er ditt navn, adresse og din kontaktinformasjon. Hvis relevant lagrer vi også: fødselsnummer, arrangementer du deltar på, aktiviteter, familierelasjon (ved familiemedlemskap) og dialog via e-post.

Giverforhold

Vi behandler og lagrer personopplysninger i forbindelse med etablering og oppfølging av giverforhold og enkeltgaver. Formålet med behandlingen er å forvalte relasjon med giver og muliggjøre donasjoner. For å oppnå dette formålet behandles opplysninger som navn, adresse og kontaktinformasjon. Dette er opplysninger som giver selv opplyser om. Det juridiske grunnlaget for dette er samtykke og avtale.

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden en bedre brukeropplevelse og i forbindelse med markedsføring.

Det juridiske grunnlaget for databehandlingen er berettiget interesse, jf. GDPR art. 6 nr. 1 f. Den berettigede interessen vår er å kontinuerlig forbedre våre tjenester.

Formålet med behandlingen

Vi behandler opplysningene du sender til oss for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. Vi lagrer i tillegg adferdsmønster på vår nettside, dvs. anonymiserte opplysninger om hvordan den enkelte bruker navigerer på siden. Dette gjør vi utelukkende for å forbedre nettsidens oppbygning og funksjonalitet.

Avtaler med databehandlere

Vi har inngått databehandleravtaler med de tjenesteleverandører vi benytter, jf. forordningens artikkel 28. Dette gjelder blant annet leverandører av medlemsregister og øvrige it-systemer. Av sikkerhetshensyn oppgir vi kun navn på leverandører ved direkte henvendelse til oss.

Våre tjenesteleverandører vil som ledd i oppfyllelsen av avtalen med oss kunne behandle personopplysninger på våre vegne, men da i samsvar med våre instrukser og inngått databehandleravtale. Vi er opptatt av at våre databehandlere også tar personvern på alvor og stiller strenge krav til leverandørene vi benytter.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år, i henhold til lovens krav. Det er derimot ingen opplysninger som blir lagret om deg med mindre du aktivt tar kontakt, melder deg inn som medlem, kjøper bøker og brosjyrer eller melder deg på ett av våre arrangement.

Rettigheter for den registrerte

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende forskrifter. Det gjøres oppmerksom på at du kan kreve innsyn i og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Det kan klages til Datatilsynet på behandling i strid med reglene.

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger.

Kontaktinformasjon

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til følgende adresser:

E-post: post@cp.no

Cerebral Parese-foreningen
Bergsalléen 21,
0854 OSLO

Eva Buschmann
Generalsekretær i CP-foreningen

 

Nyhetsbrev

CP-foreningens nyhetsbrev er et tilbud til alle som ønsker å motta informasjon om vårt interessepolitiske arbeid, våre arrangementer og å holde seg oppdatert på forskning innen CP-feltet.

  • Nyhetsbrevet sendes til alle påmeldte én gang i måneden, og er helt gratis. 
  • E-postadressen som registreres brukes kun til å sende CP-foreningens nyhetsbrev.
  • Ønsker du å melde deg av nyhetsbrevet kan du sende en e-post til post@cp.no, eller klikke på lenken for avmelding nederst i selve nyhetsbrevet.

 

Medlemsvilkår

Leter du etter våre medlems- og kjøpsvilkår? Les våre vilkår.