Hopp til hovedmeny Hopp til innhold

Likepersonarbeid

CP-foreningen satser mye på likepersonsarbeid. Gjennom likepersonsarbeidet skaper vi møteplasser for medlemmene våre for å dele erfaringer, gleder og sorger. Det er av stor verdi å møte andre i samme eller lignende situasjon.

På denne siden finner du en kort beskrivelse av arbeidet vårt:

Likepersonsaktiviteter

I CP-foreningen skjer det mye spennende likepersonarbeid. Rundt om i landet, arrangeres det en rekke likepersonaktiviteter; kurs, samtale- og aktivitetsgrupper. Har du lyst engasjere deg og å delta på noe, så se gjerne på vår arrangementskalender.

 

Nasjonale likepersoner (telefonkontaktordningen)

De som er ansvarlige for gjennomføringen av likepersonaktiviteter kalles likepersoner. I tillegg har vi opprettet en telefon- og kontakttjeneste i CP-foreningen. Pr. idag har vi 26 likepersoner og de gruppert under følgende grupper: Foreldre til barn under 10år, foreldre til barn 10-18 år, foreldre til voksne barn, voksne mellom 18-35 år, voksne mellom 35-50 år, voksne over 50 år.

Likepersonsarbeid i våre nettverk

I CP-foreningen har vi etablert flere nettverk: Ungdomsnettverket (CPU), Nettverket for voksne med lett grad av CP og Nettverket for småbarnsforeldre. I tillegg har vi flere andre gruppetilbud.

Nettverkene og de ulike gruppene arrangerer både fysiske og digitale møter, både nasjonalt og lokalt. Les gjerne mer om vår nettverksaktivitet her.

 

Likepersonsarbeid på nett

Vi har flere Facebookgrupper, der vi medlemmer og andre kan møte andre i samme eller lignende situasjon og dele erfaringer.
De fleste Facebookgruppene er knyttet til nettverkene og du finner en oversikt her.


Opplæring i likepersonarbeid

Vi har også styrket opplæringstilbudet vårt.
På nettsidene til CP-skolen vil du finne vårt skoleringsmateriell om likepersonarbeid.

Innrapporteringsplikt

Alle likepersonaktiviteter må innrapporteres til myndighetene. Dette er nødvendig for å kunne få tildelt driftstilskudd/statsstøtte. Det er CP-foreningen sentralt som har ansvar for selve innrapporteringen til myndighetene, men sekretariatet er avhengig av å få oversikt over hva som skjer av likepersonaktiviteter lokalt. Alle fylkeslag må derfor rapportere inn hver enkelt aktivitet som er gjennomført. Dette kan enkelt gjøres ved å fylle ut dette innrapporteringsskjemaet og sende det til post@cp.no.

Sist frist for å innrapportere aktiviteter i 2023 er 15. januar 2024.