Hopp til hovedmeny Hopp til innhold

Her finner du en oversikt over filmer vi har laget de siste årene.

Førsteklasses skole

Dette er filmen som tidligere fulgte med "Overgang til skolestart"-pakken på DVD. Filmen forteller hvordan noen barn og foreldre har opplevd skolestarten og hvordan de fysiske og pedagogiske tilpasningene er gjort med utgangspunkt i elevenes behov.

Informasjonsfilmer

I 2020 lagde vi en serie korte informasjonsfilmer om cerebral parese i samarbeid med noen av våre fremste fagfolk. 

Se hvem jeg er 

Andri (11), Ragnhild (12) og Caroline (19) er tre helt forskjellige personer og lever helt ulike liv. Mén de har én ting felles ­– de har alle en sterk grad av cerebral parese (CP).  

I filmen «Se hvem jeg er» får du et lite innblikk i deres liv, du får møte foreldrene som forteller hvordan det var å få et barn med CP og hvordan de organiserer en hverdag full av utfordringer, men også masse glede. 

Filmen er laget for å opplyse og berolige foreldre til barn med CP, GMFCS nivå IV og V, men den passer også for alle som gjerne vil lære mer om CP. 

Filmen er produsert av Snøball Film med støtte fra Helsedirektoratet. 

 

Se hva jeg kan

Høsten 2015 lanserte vi filmen «Se hva jeg kan» som gir et lite innblikk i hverdagen til tre barn og unge med CP.

Vi har med midler fra ExtraStiftelsen laget en film spesielt rettet mot deg som har et barn som nettopp har fått diagnosen CP eller er i en utredningsfase.

I filmen følger vi Einar (4), Thyra (13) og Eirik (16) som alle har CP. Vi møter også foreldre og fagfolk som forteller om sine erfaringer, og får samtidig et innblikk i hverdagen til de tre.

Vi vet at mange foreldre er bekymret for hva fremtiden bringer når CP-diagnosen stilles. Vi håper denne filmen bidrar til å opplyse og berolige disse foreldrene.

 

Tilrettelagt arbeidsliv

I 2012 lanserte vi filmen «Tilrettelagt arbeidsliv», som handler om jobbmuligheter for personer med CP. Ordinært lønnsarbeid eller varig tilrettelagt arbeid?

I filmen møter du ledelse og medarbeidere hos ByPro Holmlia og Aurora verksted i Bærum.

Du møter også David og Elisabeth, som begge har CP og ulikt funksjonsnivå, men fungerer i det ordinære arbeidslivet som henholdsvis trainee og prosjektmedarbeider.

99 problemer

I 2014 laget vi reklamefilmen «99 problemer», som skal vise at mennesker med CP er akkurat like som alle andre, med sine hverdagslige problemer og utfordringer.

Filmen varer i 30 sekunder og ble vist i forbindelse med reklamefrie dager på TV Norge i påsken 2014 og 2015.

Å bli eldre med CP

Aldring og helse har i samarbeid med CP-foreningen fått midler av Stiftelsen Dam til å lage en informasjonsfilm om det å bli eldre med CP. Filmen er basert på fire intervjuer. Ewy (69), Inger (59), Terje Olav (73) og Kjetil (48) har alle CP og forteller om sine liv med diagnosen og senfølger de har fått i voksen alder.