Hopp til hovedmeny Hopp til innhold

Årets høydepunkt

Jeg har vært på CP-leir på Risøya tre år på rad. For meg er dette årets ti morsomste dager.

PÅ LEIR: Even hadde en motivasjon da mobbingen sto på som verst, nemlig CP-foreningens barneleir på Risøya. Her er han avbildet under leiren i 2015. FOTO: HEIDI ØSTHUS ERIKSSEN

I 2014 deltok jeg på min første sommerleir på Risøya. Jeg var veldig spent før jeg dro, blant annet fordi jeg ikke kjente noen andre der. Da mamma informerte meg om leiren var jeg ikke i tvil, der ville jeg delta. Jeg hadde også lest i CP-bladet om hvor bra dette var. Da jeg hadde søkt, var jeg livredd for ikke å komme med. Jeg kom heldigvis inn, og det har endret mitt syn på meg selv for alltid.

CP blir normalen 

Før jeg var på min første leir følte jeg meg annerledes. Jeg visste jo at det var flere enn meg som har CP, men jeg kjente ingen. Nå, da jeg har vært på leir tre ganger og skal på leir til sommeren, ser jeg på meg selv som en helt vanlig ungdom. Jeg mener at det å kjenne andre med CP er viktig, fordi du kan få venner som forstår hvordan det er å ha de ekstra utfordringene.

Samtidig er det fint å tilhøre et fellesskap. Du slipper å tenke på alle de ekstra utfordringene CPen gir. Likevel er ikke CP noe vi snakker om. På Risøya spiller vi kort, spiller FIFA og mye annet som vi ungdom liker å gjøre.

Nervøs i begynnelsen 

Da dagen først kom, var jeg veldig reisesyk. Jeg var kvalm., men jeg var bare ekstremt spent. Kvalmen ga seg i det jeg kom frem.  Jeg ankom Risøya i 13-tiden, og ble møtt av noen veldig hyggelige hjelpere. De viste meg rommet mitt, som jeg delte med en annen gutt på min alder. Vi fant fort tonen og ble gode venner.

Alle deltakerne på leiren ble delt inn i mindre grupper Vi var totalt fem på min gruppe, og de fleste av disse, holder jeg kontakten med når vi ikke er på leir. Men flere av deltakerne treffer jeg bare på leir. Disse ti dagene på Sørlandet hvert år, er for meg årets høydepunkt. Dersom du er redd for å være alene uten foreldre, så er det veldig lett å bli kjent med andre der.

Morsomme aktiviteter 

Noen av aktivitetene på Risøya er: bading, natursti, tubekjøring, disko, bingo og filmkveld. I tillegg er det tillatt å være oppe hele siste natten. Det blir også arrangert turer til Arendal og Dyreparken i Kristiansand. Turen til Dyreparken og diskokvelden er noen av leirens høydepunkter.

På leiren får du mange nye venner. Det er også masse tull og humor. Kanskje en av de morsomste tingene er vannkrig. Det blir aldri en leir uten vannkrig.

I fjor padlet vi kano på båtnatursti, en hjelper og jeg. Vi så etter poster, men plutselig  måtte jeg på do. Vi padlet til et svaberg som lå like ved et sund med strøm. Da jeg var ferdig på do rotet vi oss inn i sundet og måtte deretter padle mot strømmen. Det gikk ikke så bra, så vi måtte tilkalle redningsmannskaper i form av en motorbåt. Vi kom oss heldigvis trygt på land til slutt.

Hvis dette høres spennende ut, bør du søke å få være med på leir til neste år. Og til deg som har fått plass i år, er det bare å glede seg. Det gjør i hvert fall jeg.