Hopp til hovedmeny Hopp til innhold

CP-foreningen og NorCP ønsker velkommen til CP-konferansen 2024. Konferansen arrangeres 21.-22. mars 2024 på Oslo Kongressenter.

CP-konferansen er Norges største fagkonferanse om cerebral parese og vi er stolte av å kunne presentere en rykende fersk «Retningslinje for diagnostisering og oppfølging av personer med CP» . Retningslinjen danner grunnlaget for likeverdig og kunnskapsbasert oppfølging av barn, unge og voksne med cerebral parese uavhengig av hvor de bor i landet.

Konferansen gir deg en unik mulighet til å få oppdatert fagkunnskap om oppfølging av personer med CP i et livsløpsperspektiv, med innhold som spenner fra genetikk og diagnostisering, motorisk funksjon og ortopediske problemstillinger, til kommunikasjon, psykisk helse, ernæring og medisinske tilleggstilstander.

Her finner du foreløpig program.

Blant bidragsyterne er Emma Livingstone, som er logoped, coach og selv har CP. Emma er grunnlegger av organisasjonen «UP, the adult cerebral palsy movement», og kommer til CP-konferansen for å dele kunnskap både som fagperson og med erfaringer fra eget liv. Fysioterapeut Jennifer Ryan fra Royal College of Surgeons i Irland, presenterer resultater fra sin forskning, om psykiske helseutfordringer ved CP og om generelt behov for og bruk av helsetjenester. Fra Danmark får vi besøk av nevrolog Bo Biering-Sørensen ved Rigshospitalet i København, som skal prate om betydningen av retningslinjearbeid og dele erfaringer fra retningslinjer for spastisitetsbehandling.

Vi gleder oss også til å høre fysioterapeut og forsker Lars Adde fra NTNU som skal si noe om mulighetene ved bruk av kunstig intelligens i diagnostisering av CP. Er du interessert i muskelfysiologi og betydningen av fysisk aktivitet, bør du få med deg innlegg fra Ferdinand van Walden fra Karolinska Institutet i Stockholm. Ønsker du å høre mer om alternativ og supplerende kommunikasjon, kommer Janice Light fra Pittsburg, USA. Innenfor kognisjon og psykisk helse vil Olga La Porto-Hoyos og Roser Pueyo presentere fra sitt arbeid med retningslinjer for nevropsykologisk utredning og kartlegging av autisme hos personer med CP.

Også i år vil det være flere parallellsesjoner med innlegg fra mange dyktige fagpersoner, både fra kliniske miljø og forskningsmiljø i Norge.

Vi gleder oss stort og håper å se så mange som mulig på CP-konferansen 2024! Husk at du får grupperabatt ved kjøp av to eller flere billetter, så her lønner det seg å gå sammen.

Meld deg på her!