Hopp til hovedmeny Hopp til innhold

I Arendalsuka inviterer CP-foreningen i samarbeid med andre et møte om BPA-ordningen

Tid: Onsdag den 16. august kl. 17.45 - 18.30
Sted: Hjerneteltet, Rådhuskaia i Arendal
Arrangører: CP-foreningen, CPU i Agder og i Vestland, Unge Funksjonshemmede

Tittel: BPA-ordningen - hva skjer?

Mer om tema og møtet: Ordningen med Brukerstyrt personlig assistent (BPA) er veldig viktig for mange unge med funksjonsnedsettelser. Takket være ordningen så er det enklere å leve et selvstendig, deltagende og aktivt liv. Likevel fungerer ikke ordningen så godt som den burde. Det er store mangler i tilbudet, mange opplever å få avslag eller å få et utilstrekkelig vedtak og det er alt for store forskjeller i hvordan kommunene praktiserer ordningen. Ordningen er ikke rettferdig, og den fungerer ikke som et likestillingsverktøy!

I desember 2022 leverte et offentlig utvalg NOUen: «Selvstyrt er velstyrt», der de kom med en rekke forslag til forbedringer til BPA-ordningen. Likevel har ikke regjeringen fulgt opp disse anbefalingene. Derfor stiller vi spørsmålet om hva som egentlig skjer framover? Vil ungdom med funksjonsnedsettelser oppleve å få en bedre ordning?

Til dette møtet har vi invitert unge politikere. Vi vil ikke legge opp til en helt tradisjonell debatt, men sette av god tid til forberedte innspill og spørsmål fra ungdom i salen som selv har funksjonsnedsettelser og ulike erfaringer med BPA-ordningen.

Oppdatert informasjon om møtet, blant annet om hvem som deltar, finner dere her (link til Arendalsuka sine sider)

Møtet vil bli strømmet til alle som er interesserte

Kontaktperson: Kristin Benestad, rådgiver i CP-foreningen, epost: kristin@cp.no og telefon 93062084