Meny Gå til innhold
06 januar

Digital kveldsprat med Helle: CP, hverdagsrutiner og balanse

Hvor: Pexip (digitalt møterom) Når:

Vi starter det nye året med en kveldsprat om hvordan vi kan skape balanse i hverdagen og viktigheten av gode rutiner. Onsdag den 6. januar klokken 20, treffer vi førsteamanuensis og fagenhetsleder for institutt for helsefag ved NTNU på Gjøvik, Ine Wigernæs.

Ine er utdannet biokjemiker, har en doktorgrad i fysiologi, og er tidligere langrennsløper. Hun har hatt en egen post i NRK radio om «hjertebank og sjelefred» – om helse, hverdagsrutiner, livsstilsvalg, motivasjon og mestring. Hun har også jobbet ved Beitostølen Helsesportsenter hvor hun har forsket på mestring av hverdagsstress.
 
Kveldspraten varer i en times tid og foregår i vårt digitale møterom som du finner her: https://pexip.me/meet/41321493/
 
Ine har en stor interesse for å formidle verdien av hverdag og rutiner, og vi ser fram til å bli inspirert og få gode tips som vi kan ta med oss inn i det nye året. Ine er opptatt av å ha balanse i hverdagen. I perioder hvor det er mye som skjer, glemmer vi fort de gode rutinene og det å være snill med oss selv. Å spise godt og sove nok er utrolig viktig for at vi skal ha det overskuddet vi trenger for å kunne stå i hverdagen. Og overskudd i hverdagen er nøkkelen til å ta gode valg, sier Ine.
 
Ifølge Ine ligger hemmeligheten i å gjennomføre de litt «kjipe» rutinene, og at havregrøttallerkenen berger alt. På onsdag vil Ine snakke ut fra egenerfaringer kombinert med en naturvitenskapelig bakgrunn. Hun vil gå inn på ulike stressmestringsstrategier, som hun også har testet ut på Beitostølen. Hun vil også snakke om hvordan immunforsvaret fungerer, hvordan en endring i prioriteringer kanskje kan gjøre det enklere å håndtere fatigue, og at det er viktig å finne trening som er lystbetont og som man trives med. Vi må være ærlige med oss selv, og velge aktiviteter vi liker og omgås med personer som gir oss energi!
 
Hvis du lurer på noe om kveldspraten eller vet at du ønsker å stille spørsmål til Ine, er det bare å sende en e-post til helle@cp.no også i forkant.