Meny Gå til innhold
04 november

Digital lunsjprat med Helle: Vurderingsopphold på Sunnaas sykehus

Hvor: Pexip (digitalt møterom) Når:

CP-foreningen, med rådgiver Helle i spissen, ønsker velkommen til kveldsprat onsdag 4. november kl. 13.00. Tema er vurderingsopphold på Sunnaas sykehus.

Denne onsdagen får Helle besøk av fysioterapeut og spesialist i nevrologi, Petra Ahlvin. Petra logger seg på fra Sunnaas sykehus på Nesodden, fra hvor hun skal snakke med oss om vurderingsoppholdene de tilbyr for personer med CP. Sunnaas har ulike opphold med forskjellige formål, men overordnet mål er å forebygge funksjonsfall og fremme deltakelse.

Lunsjpraten varer i en time og foregår i vårt digitale møterom som du finner her: https://pexip.me/meet/41321493/

Avdeling for vurdering ved Sunnaas sykehus ser mellom 150 til 200 personer med CP hvert år, og flere av dere er allerede godt kjent med tilbudet. Allikevel vet vi at en del er usikre på hva et opphold innebærer, og hva en kan forvente. I lunsjpraten får dere muligheten til å høre Petra fortelle om tilbudet. Dere kan også stille spørsmål og dele erfaringer fra habiliteringsopphold på Sunnaas eller andre steder.

For mange er et opphold på Sunnaas første trinn i rehabiliteringsprosessen, og det er vanlig å få henvisning til sykehuset når man opplever redusert funksjon, smerter, og spastisitet. Vi vet at det er ekstra behov for innsats ved livfaseoverganger, og mange kan rett og slett for lite om egen helse. På onsdag vil Petra blant annet snakke om når man kan søke seg til Sunnaas, hvem som kan søke, søknadsprosessen, forventninger, individuelt opphold vs. gruppeopphold, arbeidsvurdering, hva som står på timeplanen og hvordan en gjennomgang av funksjon med ergo- og fysioterapeut ser ut.

Hvis du lurer på noe om lunsjpraten eller vet at du ønsker å stille spørsmål til Petra, er det bare å sende en e-post til helle@cp.no også i forkant.

Velkommen!