Meny Gå til innhold

CP og koronasituasjonen

Vi i CP-foreningen følger koronasituasjonen i Norge tett. På denne siden vil vi samle nyttig og relevant informasjon fortløpende.

 

Tirsdag 5. mai og onsdag 6. mai arrangerte CP-foreningen webinar hvor barnelege og leder av CP-registeret i Norge Guro L. Andersen svarte på spørsmål fra bekymrede foreldre om CP og korona. Webinarene hadde rekordmange deltakere og vi har laget en oppsummering av spørsmål og svar fra den engasjerte foreldregruppen.

 

Denne siden oppdateres jevnlig. Har du spørsmål eller problemstillinger knyttet til koronasituasjonen som CP-foreningen bør være oppmerksom på? Send oss en e-post til post@cp.no eller kontakt oss på 22 59 99 00. Telefonen er bemannet mellom 8 og 16 på hverdager.

 

CP-foreningens drift og arrangementer

Alle planlagte nasjonale arrangementer er nå avlyst eller utsatt. CP-konferansen 2020, Storsamlingen, sommerleirene, skoleringssamling for nye tillitsvalgte og besteforeldresamlingen er avlyst. Landsmøtet som i utgangspunktet var lagt til siste helgen i april er foreløpig utsatt til oktober. Vi ønsker å gjøre vårt for å hindre smittespredning i den norske befolkningen, og for at det skal være trygt og godt å være på arrangementer i regi av CP-foreningen.

Den daglige driften går som normalt fra hjemmekontor. 

 

Information about the coronavirus in english and other languages.

 

Koronatiltak i Norge

 

Før sommeren hadde vi en positiv utvikling med mindre smittespredning i Norge. Sykehusene kunne planlegge for mer normal drift og behandling, og aktivitet i helse- og omsorgstjenesten ble gjenopptatt. Fysioterapeuter, psykologer, tannleger og frisører kunne igjen åpne dørene.

En økende smittetrend etter sommerferien kan nå føre til flere lokale tiltak for å hindre smitte av Covid-19. Regjeringen har også varslet at de foreløpig ikke ønsker å lette på tiltak de hadde planlagt å lempe på.

 

Ifølge fhi.no er flere nye tilfeller i Norge knyttet til arrangementer, fester og reiser til og fra utlandet. Smittevernråd, anbefalinger og nye tiltak vurderes fortløpende for å hindre en ny smittebølge i Norge.

 

Mens det før sommerferien var fokus på landsomfattende tiltak, ser vi nå at mange kommuner i større grad enn tidligere innfører egne tiltak. Eksempler på slike tiltak kan være:

  • Nedstenging av skoler og barnehager lokalt i kommuner, i en begrenset periode.
  • Foreldre har ikke adgang til barnehagenes og skolenes områder, men må levere og hente barna ved porten inn til uteområdene.
  • Besøkende har ikke adgang til sykehjem og institusjoner de første ti dagene etter en utenlandsreise.
  • Sykehus og helseinstitusjoner innfører forbud mot utenlandsreiser for sine ansatte.

Hvem skal jeg kontakte når?

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på hos Folkehelseinstituttet (FHI) eller på helsenorge.no, kan du ringe koronainformasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 10-16.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen din. Hvis du ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116 117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

 

Andre nyttige lenker

 

Kilder: FHI, UDIR, HelseNorge, Nav