Meny Gå til innhold

CP og koronasituasjonen

Vi i CP-foreningen følger koronasituasjonen i Norge tett. På denne siden vil vi samle nyttig og relevant informasjon fortløpende.

 

Tirsdag 5. mai og onsdag 6. mai arrangerte CP-foreningen webinar hvor barnelege og leder av CP-registeret i Norge Guro L. Andersen svarte på spørsmål fra bekymrede foreldre om CP og korona. Webinarene hadde rekordmange deltakere og vi har laget en oppsummering av spørsmål og svar fra den engasjerte foreldregruppen.

 

Denne siden oppdateres jevnlig. Har du spørsmål eller problemstillinger knyttet til koronasituasjonen som CP-foreningen bør være oppmerksom på? Send oss en e-post til post@cp.no eller kontakt oss på 22 59 99 00. Telefonen er bemannet mellom 8 og 16 på hverdager.

 

CP-foreningens drift og arrangementer

Alle planlagte nasjonale arrangementer er nå avlyst eller utsatt. CP-konferansen 2020, Storsamlingen, sommerleirene, skoleringssamling for nye tillitsvalgte og besteforeldresamlingen er avlyst. Landsmøtet som i utgangspunktet var lagt til siste helgen i april er foreløpig utsatt til oktober. Vi ønsker å gjøre vårt for å hindre smittespredning i den norske befolkningen, og for at det skal være trygt og godt å være på arrangementer i regi av CP-foreningen.

Den daglige driften går som normalt fra hjemmekontor. 

 

Information about the coronavirus in english and other languages.

 

Koronatiltak i Norge

Tirsdag 7. april ble det varslet endring i tiltakene i Norge. En foreløpig positiv utvikling med tanke på smittespredning har blant annet ført til at sykehusene nå kan planlegge for mer normal drift og mer planlagt behandling der det er mulig. Også kommunene kan begynne arbeidet med å gjenopprette mer normal aktivitet i helse- og omsorgstjenesten.

Videre ble det opplyst om at virksomheter hvor det er en-til-en-kontakt, kan holde åpent fra 27. april hvis krav om smitteverntiltak følges. Det betyr at blant annet fysioterapeuter og psykologer igjen kan drive sine virksomheter på en trygg måte.

 

Hvem skal jeg kontakte når?

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på hos Folkehelseinstituttet (FHI) eller på helsenorge.no, kan du ringe koronainformasjonstelefonen på 815 55 015 som har åpent hverdager 08-18 og helger 10-16.

Har du behov for akutt helsehjelp, ring fastlegen din. Hvis du ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakten på 116 117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

 

Andre nyttige lenker

 

Kilder: FHI, UDIR, HelseNorge, Nav