Meny Gå til innhold

Velkommen til webinar om koronasituasjonen, muterte virus, vaksine og prioriteringer onsdag 24. mars klokken 20–21. Kveldens gjest er nevrolog Nils Olav Aanonsen.

Webinaret foregår i CP-foreningens digitale møterom.

Da vi inviterte Nils Olav til å snakke om koronasituasjonen i juni i fjor var det lite smitte i samfunnet, og vi var bekymret for at smitten skulle blusse opp igjen. Nå er vi midt i en ny smittebølge, viruset muterer seg, vaksiner distribueres og vi hører om alvorlige bivirkninger. Nå har vi levd med pandemi i over ett år. Mange er naturligvis bekymret, og synes det er vanskelig å sortere ut aktuell og relevant informasjon. I dette webinaret vil Nils Olav fortelle hva vi vet så langt om smittesituasjonen, vaksine, prioriteringer og muterte virus.

Nils Olav vil fortelle om forekomsten av koronasmitte i befolkningen, hvilke grupper som er mer utsatt for smitte og hvorvidt forskning viser at cerebral parese kan gi økt risiko for Covid-19. Han vil også snakke om vaksineeffekt, vaksine og samtykke, og hvilke målgrupper i spesialisthelsetjenesten som bør prioriteres for vaksinering. Vi blir fortalt at det viktigste vi kan gjøre for å begrense smitten er å ha lite sosial omgang. Hvordan kan vi forhindre at viruset sprer seg når mange personer med CP har personell og assistenter rundt seg hele tiden? Viser forskningen at personer med CP kan bli rammet hardere av viruset? Og bør vi være ekstra bekymret for vaksinebivirkningene?

Nils Olav svarer på både forhåndsinnsendte spørsmål og spørsmål som måtte komme underveis, så her er det ingen grunn til å brenne inne med noe. For å være helt sikker på at spørsmålet ditt blir stilt, er det lurt å sende det inn i forkant. De kan sendes til helle@cp.no, senest søndag 21. mars.