Hopp til hovedmeny Hopp til innhold

Vi inviterer til juleavslutning og stemningsfull togtur med damplokomotivet på Urskog-Hølandsbanen - Tertitten. Av ytterligere høydepunkter kan nevnes hestetur, julegrøt og nissebesøk.

Museumsjernbanen Tertitten på Sørumsand i Akershus ble åpnet i 1896 og er en smalsporet jernbane som fraktet tømmer, gods og personer fra Sørumsand til Skulerud i Aurskog-Høland.
I dag kjører Tertitten turister og tog-entusiaster på en liten del av denne strekningen og vi inviterer til tur med kullfyrt damp-lokomotiv og gamle vogner mellom Sørumsand, Bingsfoss og Fossum stasjon.

Vi arrangerer busstransport fra Oslo sentrum med avreise kl.11.00 (detaljer vil følge). Turen til Sørumsand tar ca. 30-45 minutter der damplokomotivet er fyrt opp og står og venter på
oss. Det er gode tog- og buss-forbindelser til Sørumsand.
De som foretrekker egen transport må møte på Sørumsand stasjon kl. 11:30.

Verken buss eller tog er spesielt HC-tilpasset og det vil kun være mulig å ha med seg manuelle rulle-stoler og vogner.
Bussen returnerer til Oslo ca. kl. 15:30.
På endestasjonen Fossum venter hester og sleder/ vogner på oss for kanefart og på Vel-huset serveres julegrøt, pepperkaker og gløgg. Kanskje rekker nissen innom til oss?

Berit Shippers og Ole Martin Kolbjørnshus som begge er aktive visesangere vil spille og synge for oss. På denne dagen blir det et repertoar av gode kjente julesanger som vi alle kan være med å synge.
Begrenset antall plasser / «Først til mølla» prinsipp.

Forbehold om kansellering ved lav oppslutning.

Egenandel:
voksen kr. 150,-
barn kr 50,-
familie (inntil 5 pax) kr 350,-

Påmelding via www.deltager.no/tertitten2017
(innen 8.desember)

Håper å se dere der!