Meny Gå til innhold

Arendalsuka 2017

For tredje året på rad deltok CP-foreningen på den interessepolitiske møteplassen, Arendalsuka. Der ble foreningens interessepolitiske arbeid synliggjort med arrangementer som skoledebatt, hjernehelsedebatt og med informasjonsarbeid fra en stand i hjertet av byen.

14. til 17. august var fem ansatte i CP-foreningens administrasjon på plass i Arendal - under det som har blitt den største årlige interessepolitiske møteplassen i Norge, Arendalsuka.

Skoledebatt

Tirsdag 15. august var det duket for en skoledebatt med temaet: «Blir barn med funksjonsnedsettelser diskriminert i grunnskolen? Hva er status i dag? Hva skal til for at skolen kan bli mer inkluderende og at spesialundervisning prioriteres høyere?» 

Generalsekretær Eva Buschmann ønsket det fullsatte lokalet velkommen, og ga deretter ordet til seniorrådgiver i Barneombudet Morten Hendis. Han presenterte funn fra deres store fagrapport om spesialundervisning «Uten mål og mening?», og svaret på spørsmålet vi stilte innledningsvis var et rungende «JA».

Vår egen spørreundersøkelse blant foreldre til barn i skolealder viser det samme, og noen av de mest oppsiktsvekkende tallene ble presentert av Buschmann. 

Generalsekretær i FFO Lilly Ann Elvestad bekreftet det samme i sin innledning.

Etter innledningene var det politikernes tur til å svare for seg. Stortingspolitikere fra syv ulike partier møtte til paneldebatt om temaet, og diskusjonen ble både interessant og til tider opphetet. 

Video med høydepunkter

Vi har samlet sammen alle høydepunktene fra arrangementet i en kort video som du kan se under:

Er du interessert i mer informasjon om arrangementet, kan du lese en reportasje fra Arendal i septemberutgaven av CP-bladet.

I etterkant av arrangementet skrev flere medier om problemstillingene vi tok opp i vår debatt, hvor CP-foreningen siteres. 

Mediesakene kan du lese om her:

https://www.utdanningsnytt.no/nyheter/2017/august/-norsk-skole-diskriminerer-barn-med-funksjonsnedsettelser/

https://www.dagbladet.no/nyheter/elever-med-funksjonsnedsettelser-far-ufaglaerte-laerere---diskriminering-pa-systemniva/68596670

https://www.nrk.no/ostfold/sofie-_19_-mener-dette-vitnemalet-beviser-at-skolen-tok-kraftig-feil-1.13645774